IRON RETRIEVER 2011

27.09.2011 15:56

Poslední víkend v září jsem se s Akirou vydala obhajovat titul IRON FLAT COATED RETRIEVER 2010 k Novému Městu na Moravě, kde se pořádal druhý ročník této soutěže. Jména na startovací listině předznamenávala, že soutěž bude vyrovnaná. Některé disciplíny byly těžší.

Počasí bylo krásné. Od rána se na nás smálo sluníčko, bylo příjemně teplo. My jsme začínali dohledávkou čtyřech kachen v rákosí - Akira v časovém limitu zvládla přinést všechny čtyři.

Potom jsme se přemístily na dvojitý marking - Akira pracovala skvěle, přesně si palmtovala místo dopadu a obě kachny přinesla s velkou časovou rezervou.

Po krátké pouze jsme se vydali na třetí disciplínu - čtverec na poli, kde se pejsi naváděli na čtyři kachny ve vzdálenosti - dva kusy 40m, jeden kus 100m a poslední 120m. Na tuto disciplínu jsme šli poslední a zatím nikdo nezvládl v časovém limitu přinést všechny čtyři kychny. Martin s Joy měli smůlu, protože Joy čtvrtou kachnu přinesla těsně po limitu deset minut. Akira na této disciplíně zaperlila, protože všechny čtyři kachny přinesla za neselých šest minut. JAKO JEDINÁ TUTO DISCIPLÍNU SPLNILA V ČASOVÉM LIMITU.

 Po krátkém obědě nás čekala poslední disciplína - Handling na vodě - 4 dummy. Zde Akira přinesla tři dummy, kolem čtvrtého prošla dvakrát, ale o kousek dál se pořádala dohledávka a Akira v tomto místě podle mně hledala kachničku a na nějaký "damík" pěkně kašlala.  

Byla jsem moc ráda, že to ta naše šikovná holka všechno zvládla - a obhájila titul IRON FLAT COATED RETRIEVER 2011. Celkově jsme obsadily čtvrté místo /stejný počet bodů - rozhodoval celkový čas/.

Moc děkuji pořadateli soutěže Martinovi a Lence, všem sponzorům a účastníkům soutěže za skvělou atmosféru. 

Výsledky ZDE:www.iron-retriever.eu/wp-content/uploads/2011/09/V%C3%BDsledky-IRON-RETRIEVER-2011.pdf

UŽ SE TĚŠÍME NA TŘETÍ ROČNÍK SOUTĚŽE IRON RETRIEVER 2012.