Severočeské derby MALÁ SKÁLA a ZÁHOŘÍ

14.10.2012 09:50

V sobotu ráno jsem se vydala s Terrynkou na čtvrtý ročník Severočeského derby, které se konala v hodnidbě MS Malá Skála a Záhoří. Ráno bylo mlhavé. Když se mlha zvedla, tak na nás celý den koukalo sluníčko. Otevřel se také úchvatný pohled na okolní krajinu - kopečky, lesy v různých barvách, domečky, skály... Krása.

První den nás čekaly Podzimní zkoušky. Zkoušek se také účastnila Terrynky sestřička - Valinka. Obě holky šly spolehlivě a jako jediné došly PZ v plném počtu bodů. Boj o první pořadí PZ byl v sesterském rozstřelu - Terrynka šla pro marking o něco lépe, proto získala titul CACT a Valinka obsadila druhé místo a získala res.CACT. První den proběhl v přátelské atmosféře.  

V neděli jsme se  přesunuli do honitby sousedního MS Záhoří. Čekaly nás SZVP. Jako první jsme měli Slídění v rákosí, Hlubokou vodu a Handling. Terrynka prošla tyto disciplíny se čtyřkami. Po klidu na stanovišti se naše skupina přesunula na zbývající disciplíny. Začínali jseme Dohledávkou v rákosí, kde Terry skvěle prosídila rákos, ale kachnu přinesla až po páté minutě, čímž dostala známku tři. Rozhodčím se její práce líbila.  Na disciplíně Marking a Vodění psa, díky malým chybám, obdržela také trojky. Celkem získla 125 bodů, ale i to stačilo na první pořadí a získání titulu CACT.  Její sestřička Valinka skončila druhá a získala titul res. CACT. I tento den jsme si všichni užili a členové MS se o nás opět skvěle starali.

Celkově Terry se stala vítězem IV. Severočeského derby a její sestřička obsadila druhé místo. Obě holky se tak kvalifikovaly na DERBY 2013.

Toto Derby se mi moc líbilo a patří velké poděkování všem organizátorům, kteří se podíleli na pořádání těchto dvoudenních zkoušek.

Výsledky: www.kchls.cz/index.php/component/content/article/38-kompletni-prehledy/341-iv-severoeske-derby-retriever-vysledky